Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels garam masala (bijvoorbeeld van Jonnie Boer - Euroma)
  • 2 theelepels curry poeder
  • 1 blikje tomatenpuree (68 gram)
  • 350 gram kipdijfilet
  • 300 gram zoete aardappel
  • 250 ml kokosmelk (1 pakje)
  • 1/2 pak diepvries doperwten

Optioneel

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de ui met knoflook 5 minuutjes op een zacht vuurtje. Voeg het komijnzaad, garam masala en curry poeder toe en bak 1 minuut mee. Roer het blikje tomatenpuree erdoor. Let op dat het vuur niet te hoog staat want de puree mag niet verbranden. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe aan de pan.
  • Terwijl de kip bakt, schil je de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Voeg de aardappel en kokosmelk toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan totdat de aardappel gaar is. De laatste 3 minuten roer je de doperwten erdoor. Check af en toe of de pan voldoende vocht bevat en voeg eventueel water toe.
  • Serveer de kip curry met de gekookte rijst.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl