Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 1 bloemkool
  • 250 gram taugé
  • 2-4 eieren
  • 250 gram tempeh
  • olie zout en peper
  • pindasaus

Optioneel

  • scheutje zoete ketjap

Voor erbij

  • kroepoek en gefrituurde uitjes en gekookte rijst

Zo maak je het

  • Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en snijd de bloemkool in roosjes. Kook kort en voeg de laatste minuut de taugé toe. Het lekkerste is als de groente knapperig blijven. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Kook ondertussen de eieren hard in 7-8 minuten.
  • Snijd de tempeh in blokjes en bak in een koekenpan met een beetje olie, zout en peper tot het bruin kleurt. Voeg eventueel nog een scheutje zoete ketjap toe als de tempeh klaar is.
  • Maak ondertussen de pindasaus. Hiervoor gebruik ik mijn eigen pindasaus recept dat ingrediënten bevat die je in elke supermarkt kunt vinden.
  • Serveer de gado gado met in plakjes gesneden ei, de gebakken tempeh, pindasaus, gefrituurde uitjes en kroepoek.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl