Snijd de dubbele kipfilet horizontaal doormidden, zodat je 4 stukken kipfilet krijgt. Leg een stuk vershoudfolie op de kipfilets en sla plat met een deegroller of koekenpan. Kruid de kip aan twee kanten met paprikapoeder en een snufje vers gemalen peper.
Verwarm een scheutje olijfolie en bak de kipfilets 5 minuten om en om goudbruin in een koekenpan. Haal de kip uit de pan en leg deze op een bord en dek af met aluminiumfolie. Maak de koekenpan niet schoon.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en hak de spinazie en basilicum grof. Verwarm de pan opnieuw en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie toe, zet het vuur hoger en laat de spinazie in twee delen slinken. Roer Heinz Tomato Frito en basilicum door de saus en doe de kipfilets terug in de pan. Verwarm een paar minuten en breng de kip in tomatensaus op smaak met een snufje chilipoeder.
Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een tweede koekenpan en bak de bloemkoolrijst 2 minuten.
Verdeel de bloemkoolrijst en kip in tomatensaus over de borden. Bestrooi met extra gehakte basilicum.