Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Bijgerecht, salades
Keuken Italiaans
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 eetlepels witte wijn azijn
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 oude Italiaanse bol
  • 100 gram bladsla melange
  • 250 gram gekleurde tomaten, gehalveerd
  • 75 gram Parmaham (of andere rauwe ham)
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 1 portie balsamico dressing

Zo maak je het

  • Vul een glazen pot met de rode ui ringen. Voeg witte wijn azijn toe zodat de ui helemaal onder staat. Laat 10 minuten marineren. Dit kun je ook de avond ervoor al doen.
  • Snijd de Italiaanse bol in blokjes. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak het brood in 10 minuten krokant. Croutons kun je ook eerder maken en luchtdicht bewaren.
  • Leg de sla in een kom. Voeg de tomaten toe. Scheur de proscuitto en mozzarella in stukken. Verdeel de rauwe ham, mozzarella, olijven en rode ui over de salade.
  • Strooi de zelfgemaakte croutons en dressing erover. Serveer direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl