Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1300 gram aardappelen
  • beetje melk
  • klontje boter
  • 2 uien
  • 500 gram boerenkool
  • 100 gram chorizo worst
  • 1 flinke gerookte paprika uit pot
  • snufje zout en peper

Zo maak je het

  • Was en schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af. Breng op smaak met een scheutje melk en een klontje boter.
  • Snijd ondertussen de ui en chorizo in stukjes. Verwarm een koekenpan en bak zonder boter of olie de chorizo 3 minuten. Haal de worst uit de pan en bak in het vet de gesneden ui goudbruin. Voeg dan de boerenkool in delen toe en roerbak zo'n 5 minuten. Blijf de groente continue omscheppen.
  • Snijd de paprika in stukjes en verwarm nog een minuutje mee met de boerenkool. Roer de groente door de aardappelpuree. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Serveer de boerenkool stamppot met chorizo direct.

Linda's tips

  • Tip: met de andere helft van de chorizo worst kun je een heerlijk hapje maken met cheddar en een olijf. Kijk hier voor het recept.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl