Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • flinke hand macademia noten
  • 2 baby romaine sla
  • 2 avocado's
  • 200 gram gekleurde cherry tomaatjes
  • 3 eetlepels goede olijfolie extra virgin
  • 1 eetlepel ciderazijn (of balsamico)
  • 1 theelepel mosterd
  • honing naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Kook de eieren hard.
  • Rooster de noten in 3 -5 minuten goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Haal de blaadjes van de sla los, was en droog in de slacentrifuge. Leg op elk bord 2 grote bladeren.
  • Snijd de avocado doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder voorzichtig de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal met een lepel de reepjes eruit. Verdeel over de romaine bladeren.
  • Snijd de cherry tomaatjes in vieren en snijd de gekookte en gepelde eieren over de sla.
  • Maak af met een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd, honing en zout en peper naar smaak. Strooi de noten erover.

Linda's tips

  • Tip: heb je nog wat verse groenten of kruiden over, voeg dit toe aan de salade.
  • Tip: je kan deze salade ook als hapje presenteren voor een groter gezelschap. Vul meerdere kleine slablaadjes met de salade.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl