Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 flinke pot

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 200 gram gemengde ongezouten noten
  • 300 gram havervlokken (of 150 gram speltvlokken en 150 gram havermout)
  • 4 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel of speculaas- en koekkruiden
  • snufje zeezout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Prak de banaan in een grote kom. Hak de noten fijn, voeg toe aan de kom. Voeg vervolgens de havervlokken, ahornsiroop, kaneel en een snufje zeezout toe en meng goed.
  • Verdeel de noten granola in een enkele laag over de bakplaat.
  • Bak de granola in 15-20 minuten knapperig in de oven. Hussel halverwege de baktijd de granola goed door elkaar.

Linda's tips

  • Tip: de granola blijft in een luchtdichte pot 1 week goed.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl