Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 theelepel honing
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram rode bieten (krimp voorgekookte bietjes)
  • 100 gram spinazie
  • 40 gram pecannoten
  • 1 rijpe avocado

Dressing

  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels mosterd
  • snufje peper en zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 220 en bekleed een bakplaat met papier. Schil de zoet aardappel en snijd in kleine blokjes. Meng de honing, kaneel en olie in een kom en voeg de zoete aardappel toe. Hussel goed door elkaar, verdeel over de bakplaat. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven, totdat de zoete aardappel gaar is.
  • Snijd de bieten in stukjes. Hak de spinazie en de pecannoten grof.
  • Maak een dressing van de olie, azijn, honing en mosterd. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Proef de dressing en breng eventueel op smaak met extra honing of mosterd.
  • Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen. Vul de bak met de rode bieten, spinazie en afgekoelde geroosterde zoete aardappel. Verdeel de pecannoten erover. Doe de dressing in twee kleine potjes en zet dit in de bakken erbij. Zet de twee bakken in de koelkast. Hussel de ingrediënten pas door elkaar als je gaat lunchen. Je kunt deze zoete aardappel salade met bieten twee dagen bewaren.
  • Een avocado verkleurt snel. Mijn voorkeur is om de avocado vlak voor de lunch te snijden. Bij deze geef ik je een paar tips als je de salade in zijn geheel wilt voorbereiden. Maak je de salade in de ochtend voor de middag? Snijd de avocado door de midden en snijd de helft in blokjes en besprenkel met citroensap om het verkleuren enigszins tegen te gaan. De andere helft van de ongesneden avocado met pit bewaar je in een apart bakje. Leg stukjes ui op het groene vluchtvlees en zet de avocado in de koelkast. Zo geniet je de tweede dag van een lekkere avocado, de ui geeft geen smaak af aan de vrucht.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl