Ga terug
Afdrukken
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Linzen bloemkool soep
Kenmerken
Porties
4
kommen
Ingrediënten
1
flinke kop droge rode linzen
8 uur geweekt en afgespoeld
2
bouillon blokjes minder zout
(natuurwinkel)
1
eetlepel
olijfolie
1
grote ui
1
theelepel
van elk: komijn
koriander en kurkuma
1
eetlepel
Milde Curry
Indiase kruidenpasta (Patak)
1
bloemkool
Zo maak je het
Zet een pan op het vuur met 1 liter water en 2 bouillonblokjes
Kook de linzen in de bouillon volgens de verpakking. Kijk goed dit kan 30 min. tot een uur zijn
Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg olie toe
Snijd de ui in kleine stukjes en bak 1 minuutje aan
Voeg de kruiden en Indiase Milde Curry pasta toe en bak 5 minuten mee
Laat de ui met kruiden vervolgens lekker meekoken met de linzen
Snijd de bloemkool in roosjes en voeg 5 minuten voor tijd toe aan de kokende soep
Snelle versie: vervang de droge linzen door een blik van 400 gram. Spoel de linzen af om overtollig zout te verwijderen.
Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg olie toe
Snijd de ui in kleine stukjes en bak 1 minuutje aan
Voeg de kruiden en Indiase Milde Curry pasta toe en bak 5 minuten mee
Zet ondertussen een pan met 1 liter water op met 2 bouillonblokjes
Voeg de bloemkool en ui met kruiden toe aan en kook 5 minuten
Zet het vuur zachtjes en verwarm de linzen 3 minuten mee in de soep
Linda's tips
Tip: kijk hier voor een ander recept met de
Milde Curry, Indiase kruidenpasta
(Patak)
Tip: bloemkool bevat veel calcium. Erg belangrijk voor de gezondheid van je botten en tanden.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl