Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 kommen

Ingrediënten

  • 1 flinke kop droge rode linzen 8 uur geweekt en afgespoeld
  • 2 bouillon blokjes minder zout (natuurwinkel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel van elk: komijn koriander en kurkuma
  • 1 eetlepel Milde Curry Indiase kruidenpasta (Patak)
  • 1 bloemkool

Zo maak je het

  • Zet een pan op het vuur met 1 liter water en 2 bouillonblokjes
  • Kook de linzen in de bouillon volgens de verpakking. Kijk goed dit kan 30 min. tot een uur zijn
  • Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg olie toe
  • Snijd de ui in kleine stukjes en bak 1 minuutje aan
  • Voeg de kruiden en Indiase Milde Curry pasta toe en bak 5 minuten mee
  • Laat de ui met kruiden vervolgens lekker meekoken met de linzen
  • Snijd de bloemkool in roosjes en voeg 5 minuten voor tijd toe aan de kokende soep

Snelle versie: vervang de droge linzen door een blik van 400 gram. Spoel de linzen af om overtollig zout te verwijderen.

  • Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg olie toe
  • Snijd de ui in kleine stukjes en bak 1 minuutje aan
  • Voeg de kruiden en Indiase Milde Curry pasta toe en bak 5 minuten mee
  • Zet ondertussen een pan met 1 liter water op met 2 bouillonblokjes
  • Voeg de bloemkool en ui met kruiden toe aan en kook 5 minuten
  • Zet het vuur zachtjes en verwarm de linzen 3 minuten mee in de soep

Linda's tips

  • Tip: kijk hier voor een ander recept met de Milde Curry, Indiase kruidenpasta (Patak)
  • Tip: bloemkool bevat veel calcium. Erg belangrijk voor de gezondheid van je botten en tanden.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl