Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 50 gram volkoren couscous
  • 4 snack paprika's
  • 8 gele snack tomaatjes
  • 2 eetlepels munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 blokjes feta

voor erbij

  • tzatziki
  • 3/4 komkommer
  • 500 ml Griekse Yoghurt (Total)
  • 1-2 teentjes knoflook
  • scheutje extra virgine olijfolie
  • zeezout & vers gemalen zwarte peper naar smaak

Zo maak je het

  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Of gebruik de snelle methode door kokend water op de couscous te gieten. Dek af en laat 5 minuten staan. Roer vervolgens los met een vork en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
  • Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaatjes in vieren. Hussel de couscous, tomaatjes, munt, olijfolie en citroensap in een kom door elkaar. Schep een lepel van de couscous op elke paprika helft en leg een blokje feta erop.
  • De gevulde paprika's zijn zowel warm als koud lekker. Wil je liever een warm hapje, zet de paprika's dan nog een minuut of 5 in een oven van 180 graden of leg op een stuk folie op de barbecue.
  • Serveer eventueel met de zelfgemaakte tzatziki.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl