Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 6 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 50 gram in stukjes gesneden rauwe ham (4 plakken)
  • 1 ei
  • 1 volkoren beschuit
  • flinke eetlepel vers gesneden platte peterselie
  • snufje zout en peper
  • olijfolie

Topping

  • 2 vleestomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels groene pesto
  • 6 hamburgerbroodjes
  • paar basilicum blaadjes

Zo maak je het

  • Doe het gehakt, rauwe ham, ei, beschuit, peterselie en een snufje zout en peper in een kom. Meng goed door elkaar en zet bij voorkeur even 30 minuten in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Verdeel het mengel in 6 ballen en maak er hamburgers van. Ik maak gebruik van een hamburger pers, maar je kunt een bal ook plat duwen.
  • Bak goudbruin en gaar in een koekenpan.
  • Snijd ondertussen de vleestomaat en mozzarella in plakken.
  • Snijd de broodjes open en grill met de binnenzijde een paar minuten een pan.
  • Meng de mayonaise met de pesto en smeer op de broodjes. Leg vervolgens de tomaat erop, dan de burger en als topping de mozzeralla en basilicum blaadjes. Serveer direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl