Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Carrot cake havermout
Kenmerken
Porties
1
portie
Ingrediënten
200
ml
amandelmelk of een andere plantaardige melk
3
flinke eetlepels
(biologische) havermout
50
gram
fijn geraspte wortel
(3 kleine worteltjes)
20
gram
rozijnen
1
theelepel
kaneel
1
eetlepel
kokos
snufje
vanillepoeder
(of ahornsiroop / honing / stevia)
paar walnoten
snufje
zout
Eventueel
snufje gemberpoeder
Zo maak je het
Verwarm de amandelmelk in een steelpannetje.
Voeg de havermout en wortel toe en laat zachtjes koken tot het de gewenste dikte heeft.
Voeg de rozijnen, kaneel, kokos, vanillepoeder toe en verwarm kort mee.
Schenk in een kom, strooi de walnoten erover en maak af met een snufje zout. De gember geeft een speciale touch, dus kijk of dit bij je past.
Linda's tips
Tip: maak de worteltjes snel schoon met een schuursponsje.
Tip: maak de
amandelmelk
eens zelf. Een snelle versie is met amandelschaafsel.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl