Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 200 ml amandelmelk of een andere plantaardige melk
  • 3 flinke eetlepels (biologische) havermout
  • 50 gram fijn geraspte wortel (3 kleine worteltjes)
  • 20 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kokos
  • snufje vanillepoeder (of ahornsiroop / honing / stevia)
  • paar walnoten
  • snufje zout

Eventueel

  • snufje gemberpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de amandelmelk in een steelpannetje.
  • Voeg de havermout en wortel toe en laat zachtjes koken tot het de gewenste dikte heeft.
  • Voeg de rozijnen, kaneel, kokos, vanillepoeder toe en verwarm kort mee.
  • Schenk in een kom, strooi de walnoten erover en maak af met een snufje zout. De gember geeft een speciale touch, dus kijk of dit bij je past.

Linda's tips

  • Tip: maak de worteltjes snel schoon met een schuursponsje.
  • Tip: maak de amandelmelk eens zelf. Een snelle versie is met amandelschaafsel.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl