Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 10 plakken

Ingrediënten

  • 110 gram havermout
  • 140 gram speltmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 snuf kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 5 zachte dadels
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 3 appels
  • 100 gram pecannoten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng in een kom de havermout, speltmeel, kruiden, bakpoeder en zout.
  • Mix vervolgens in de blender of keukenmachine de dadels met de amandelmelk en eieren.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng dit goed door elkaar.
  • Schil twee appels en snijd in kleine blokjes. Hak de pecannoten fijn. Voeg driekwart van de noten en de blokjes appels bij het mengsel en roer door.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel erin.
  • Snijd de laatste appel in plakjes en steek in de ovenkoek en strooi de pecannoten erover.
  • Bak de ovenkoek in ongeveer 45 minuten goudbruin.

Linda's tips

  • Tip: Dek de ovenkoek met appel na 20 minuten af met bakpapier of aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te bruin wordt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl