Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen (of meer)
  • Scheutje melk
  • Klontje boter
  • Snufje zout en peper naar smaak
  • 600 gram spinazie
  • 4 eetlepels rode pesto
  • 4 lente uitjes
  • 40 gram zwarte olijven
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 200 gram gerookte kipfilet

Zo maak je het

  • Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af en stamp tot een puree. Breng op smaak met een scheutje melk, klontje boter en een snufje zout en peper.
  • Voeg de spinazie toe aan de pan, roer goed door elkaar en verwarm zo’n 5 minuten op een laag vuur, zodat de spinazie iets slinkt. Roer de pesto erdoor.
  • Snijd de lente ui, de olijven in ringetjes, de tomaatjes in stukjes en de kipfilet in reepjes. Verdeel de stamppot over 4 borden en strooi de lente ui, tomaatjes, olijven en kipfilet erover.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl