Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram biefstuk
  • 2 koffielepels olijfolie
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 pitabroodjes

voor erbij een snelle tzatziki

  • 1/4 komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml Griekse Yoghurt (Total)
  • zeezout & vers gemalen zwarte peper

Zo maak je het

  • Meng de olijfolie met de oregano en knoflookpoeder. Snijd de biefstuk in reepjes. Breng op smaak met zout en peper en zet een half uurtje (buiten de koelkast) in de marinade.
  • Snijd de paprika's en courgette in reepjes. Verwarm de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm een koekenpan met de olijfolie en bak de groente een paar minuten. Voeg de biefstuk toe en roerbak kort mee.
  • Normaal maak ik tzatziki met uitgelekte Griekse yoghurt. Voor nu kies ik voor een snelle variant. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd de komkommer in hele kleine blokjes. Knijp het overtollige vocht eruit. Snijd het teentje knoflook fijn. Roer de komkommer, knoflook en yoghurt door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de pita's met het biefstuk groente mengsel en serveer de yoghurt dip erbij.

Linda's tips

  • Tip: in plaats van courgette zijn kastanje champignons ook lekker erbij. Blus de biefstuk reepjes en groente ook eens af met een scheutje sojasaus.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl