Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 bruine ronde rijst (in supermarkt bij reformschap van het merk Smaakt) of gebruik gewone rijst
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • kruidenmix 1 theelepel van elk: komijn paprika, oregano, tijm + flinke snuf chilipeper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kidneybonen
  • 1/2 pak diepvries doperwten
  • optioneel: verse koriander

Voor erbij

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. De verpakking geeft vaak 45 minuten aan. Proef eens na 35 minuten want dan is de rijst vaak al gaar.
  • Snijd de uien, paprika's en knoflook in stukjes. Verwarm een koekenpan en bak de groente zachtjes tot de ui glazig is. Voeg de kruiden toe en bak nog 1 minuutje mee. Voeg de tomatenblokjes en doperwten toe en kook 10 minuten op een laag pitje.
  • Spoel de kidneybonen af om toegevoegd zout te verwijderen en verwarm nog een paar minuten mee.
  • Serveer er zelfgemaakte guacamole bij.

Linda's tips

  • Family detox tip: voor de rest van het gezin heb ik een gehakt gerult en op het bord toegevoegd aan de chili.
  • Tip: ook lekker met geraspte belegen geitenkaas.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl