Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 2 theelepels curry madras poeder (Euroma)
  • 2 theelepels garam marsala (Euroma)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gram (schoongespoelde) rode linzen
  • 400 ml gekookt water
  • 300 gram rijst

Optioneel

Zo maak je het

  • Snijd de ui en bak 5 minuten in een pan met dikke bodem en olijfolie.
  • Snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Bak de knoflook en gember 1 minuutje mee en de kruiden daarna 30 seconden.
  • Voeg dan de kokosmelk, tomatenblokjes, linzen en het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 - 25 minuten koken totdat de linzen gaar zijn.
  • Kook ondertussen de rijst. Serveer de dahl met gekookte rijst en eventueel met naanbrood om in te dippen.

Linda's tips

  • Tip: mocht je nog groente in huis hebben zoals spinazie, champignons of pompoen verwerk dit er dan gerust in.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl