Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 rijpe mini avocado's
  • 1 rijpe mango
  • 2 lente uitjes
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 150 gram garnalen/rivierkreeftjes of gerookte kipfilet
  • handje vers gehakte koriander

Optioneel

  • veldsla ter decoratie

Zo maak je het

  • Snijd de avocado's doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Snijd in blokjes.
  • Verwijder de schil en pit van de mango en snijd in blokjes. Snijd de lente ui in ringetjes.
  • Maak een sausje van de chilisaus en crème fraîche.
  • Meng de avocado blokjes, mango, lente ui, saus en eiwitten naar keuze (garnalen, rivierkreeftjes of kipfilet) voorzichtig door elkaar.
  • Schep het mengsel terug in de avocado en garneer met koriander. Leg eventueel veldsla op een schaal en zet de gevulde avocado's erop.

Linda's tips

  • Tip: dit recept kun je door de avocado en mango niet zo goed voorbereiden. De ui en de saus kun je alvast maken en de kipfilet snijden (als je hiervoor kiest). Voor de rest maak je dit voorgerecht ter plekke, want het kost je niet veel tijd.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl