Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika’s
  • 3 theelepels Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • snufje zout en peper

Eventueel

  • 1 laurierblaadje

Zo maak je het

  • Snijd de uien en teentjes knoflook in stukjes. Bak 5 minuten in de skottel met olijfolie op middelhoog vuur.
  • Snijd ondertussen de aubergine, courgette en rode paprika’s in grove stukken.
  • Voeg de kruiden en de gesneden groente toe aan de pan en bak 5 minuten.
  • Vervolgens voeg je de tomatenblokjes en eventueel een laurierblaadje toe en laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Sluit af met de deksel of gebruik bakpapier.
  • Breng op smaak met een snufje zout en peper.

Linda's tips

  • Maak Franse kruidenboter door 1 of 2 theelepels Provençaalse kruiden en een fijngesneden teentje knoflook door 125 gram roomboter te roeren.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl