Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels
  • olijfolie
  • snufje zeezout
  • 300 gram volkoren couscous
  • blikje linzen
  • stukje zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • balsamicostroop

Optioneel

  • voor erbij gemengde sla platte peterselie en walnoten

Wat heb je nodig voor de gekarameliseerde rode ui:

  • 2 rode uien
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 30 gram oerzoet (vervanger voor suiker

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil en snijd de zoete aardappel in frieten. Probeer alle stukken even dik te houden, zodat ze gelijk gaar zijn. Doe een eetlepel olijfolie in een kom met een klein beetje zeezout. Hussel de frieten erdoor en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze garen in 30-35 minuten en draai ze 1x om.
  • Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm de linzen kort en spoel ze af in een vergiet om toegevoegd zout te verwijderen.
  • Meng de couscous met de zoete aardappel, linzen en kruimel de kaas erover.
  • Maak een dressing van de olie, mosterd en honing en giet over het groente & kaas mengsel. Giet er nog een beetje balsamicostroop over om de salade helemaal af te maken.
  • Heb je nog sla of verse kruiden zoals platte peterselie staan? Voeg dit dan toe aan de salade.

Hoe maak je de gekarameliseerde rode ui klaar:

  • Snijd de rode ui fijn. Verwarm een kleine koekenpan met olijfolie en fruit hierin de stukjes ui in ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de rode wijnazijn, takje rozemarijn, laurierblaadje en oerzoet toe en bak 30 minuten zachtjes. Het vocht dient uit de pan te zijn en het mengsel ziet er stroperig uit. Strooi de rode ui over de salade heen.

Linda's tips

  • Tip: ik maak deze salade ook graag als lunch. Ik laat de gekarameliseerde ui achterwege en maak de zoete aardappel de avond ervoor klaar. Ook koud is de combi met de linzen & kaas verrukkelijk.
  • Tip: houd je niet zo van geitenkaas, neem dan feta of een pittige oude kaas.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl