Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 rijstvellen 22 cm doorsnede
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode paprika
  • 200 gram wortel
  • 1 rijpe avocado
  • 150 gerookte kipfilet
  • 100 gram kant en klaar gesneden rode kool
  • 10 bladeren sla van 1 krop salatrio of 1 kropje baby romaine sla
  • 1 pak rijstvellen voor spring- en summer rolls Koh Thai
  • 15 gram verse munt

Spring rolls saus - pindakaas dip

  • 1 eetlepel pindakaas 100% naturel
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 theelepel sesamolie

Zo maak je het

  • Snijd de mango, paprika, wortel, avocado en gerookte kipfilet in gelijke dunne reepjes. Zet de rode kool, bladeren sla en verse munt klaar.
  • Vul een (beslag) kom met warm water (niet kokend, wel heet genoeg). Dompel een vel rijstpapier 5 tot 10 seconden in het water, totdat het zacht is. Leg het rijstpapier plat op een bord.
  • Verdeel vervolgens een beetje mango, paprika, wortel, avocado, kip, kool, sla en 2 blaadjes munt in het midden van het rijstpapier. Gebruik niet teveel vulling. Zorg dat 2 cm aan beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het papier tot een pakketje. Herhaal dit met de rest van het rijstpapier. Tip: leg de spring rolls niet tegen elkaar aan, aangezien ze dan aan elkaar plakken.
  • Maak de spring rolls saus door de pindakaas, heet water, sojasaus, chilisaus en sesamolie te mengen. Serveer de spring rolls kip met de pindakaas dip.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl