Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 klein potje

Ingrediënten

  • 50 gram amandelen
  • 1 rijpe avocado
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel speculaas kruiden (koekkruiden)
  • 1/2 theelepel gemberpoeder

Extra nodig

  • glazen potje

Zo maak je het

  • Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Laat iets afkoelen. Houd een paar amandelen apart.
  • Maal de amandelen in de hakmolen van de staafmixer tot meel. Voeg de rijpe avocado, ahornsiroop, speculaas kruiden en gemberpoeder toe en maal tot een glad mengsel. Hak de apart gehouden amandelen grof en roer erdoor.
  • Bewaar 1 week in een schoon potje in de koelkast. De speculoos pasta staat nu al 5 dagen in mijn koelkast. De smaak is nog steeds perfect alleen een klein beetje verkleurd. Of vries de helft in voor een volgende keer. Voeg dan wel een scheutje citroensap toe. Dit voortkomt verkleuring bij het ontdooien.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl