Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Quinoa met avocado en makreel
Kenmerken
Gang
lunch
Keuken
Hollands
Trefwoord
Makkelijke recepten, lunchsalade
Totale tijd
18
minuten
minuten
Porties
1
persoon
Ingrediënten
kopje quinoa
1/2
avocado
70
gram
makreelfilet
1
eetlepel
koriander
1
flinke eetlepel pompoenpitten
1
eetlepel
olijfolie
1/2
eetlepel
balsamico azijn
1
theelepel
honing
1
theelepel
mosterd
snufje
zout en peper
Zo maak je het
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Meestal voeg ik meer water toe en laat de quinoa ook langer koken.
Snijd de avocado doormidden. Haal de helft van het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes.
Pluk de makreel in stukjes en check op eventuele graatjes. Hak de koriander grof. Meng alles door elkaar.
Maak een dressing van de olie, azijn, honing en mosterd. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Linda's tips
Vervang de quinoa gerust door couscous, gierst of rijst.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl