Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang lunch
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, lunchsalade
Totale tijd 18 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • kopje quinoa
  • 1/2 avocado
  • 70 gram makreelfilet
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 flinke eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel balsamico azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • snufje zout en peper

Zo maak je het

  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Meestal voeg ik meer water toe en laat de quinoa ook langer koken.
  • Snijd de avocado doormidden. Haal de helft van het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes.
  • Pluk de makreel in stukjes en check op eventuele graatjes. Hak de koriander grof. Meng alles door elkaar.
  • Maak een dressing van de olie, azijn, honing en mosterd. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Linda's tips

  • Vervang de quinoa gerust door couscous, gierst of rijst.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl