Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 6 wraps

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje chilipeper en peper naar smaak
  • 6 volkoren tortillawraps
  • rucola

Optioneel

  • platte peterselie

Zo maak je het

  • Zet een pan water op en kook de eitjes hard in ongeveer 7 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan en afkoelen. Pel de eieren en snijd in fijne blokjes.
  • Snijd de avocado’s door. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Met een lepel de reepjes eruit halen. Prak fijn op een plankje.
  • Snij de tomaten en ui in blokjes en voeg dit samen met de yoghurt, mayo en citroensap toe aan de eitjes. Voeg snufje chilipoeder en peper naar smaak toe.
  • Smeer een wrap in met avocado en verdeel ongeveer 3 eetlepels eiersalade erover en strooi er rucola en (optioneel) platte peterselie over. Rol vervolgens de tortilla op.

Linda's tips

  • Tip: Citroensap is een goede vervanger voor zout. Probeer dit dan ook achterwege te laten.
  • Tip: Je hoeft niet in 1x 6 wraps klaar te maken. Bewaar ongebruikte wraps in de vriezer.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl