Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Trefwoord Makkelijke recepten, Wraps
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 wraps

Ingrediënten

Kip gyros

  • 350 kipdijfilet
  • rode ui
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • rasp 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel tijm
  • snufje peper en zout
  • olijfolie om in te bakken

Tzatziki

  • 3/4 komkommer
  • 500 ml Griekse Yoghurt Total
  • 1-2 teentjes knoflook
  • scheutje extra virgine olijfolie
  • zeezout & vers gemalen zwarte peper naar smaak

Voor erbij

  • 4 wraps
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • handje zwarte olijven
  • 100 gram ijsberg sla

Zo maak je het

  • Snijd de kip in stukjes en de ui fijn. Maak een marinade van de Griekse yoghurt, rode wijn azijn, citroensap, citroenrasp, 1 teentje knoflook, oregano, tijm en een snufje peper en zout. Meng de marinade met de kip en ui. Laat minimaal 1 uur intrekken in de koelkast.
  • Maak de tzatziki. Het lekkerste is als de smaken van de saus even kunnen intrekken. Lees hier hoe je tzatziki kunt maken.
  • Haal de kip uit de marinade en bak in een koekenpan met olijfolie goudbruin.
  • Verwarm ondertussen de wraps volgens de verpakking. Snijd de tomaten en ui in stukjes en de olijven in ringetjes.
  • Vul de wrap met de tomaten, ui, olijven, sla en gebakken kip en een flinke klodder tzatziki. Serveer direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl