Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 6 burgers

Ingrediënten

  • 300 gram pompoen mag ook diepvries zijn
  • 300 gram zoete aardappel 2 kleine aardappelen
  • 1 theelepel gember
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pompoen pitten
  • 120 gram havermout
  • zout en peper naar smaak
  • 6 harde bolletjes van de bakker

Topping

  • 12 plakjes geitenkaas of een smeerbare variant
  • 1/2 komkommer
  • mayonaise

Zo maak je het

  • Schil en snijd de pompoen en zoete aardappel in stukken. Gebruik voor de pompoen eventueel blokjes uit de diepvries. Vul een pan met water en kook hierin de zoete aardappel en pompoen in zo'n 10 minuten gaar.
  • Stamp grof met een stamppot stamper. Voeg de gember, ei, pompoenpitten, havermout en zout en peper toe. Meng goed door elkaar en zet een half uur in de koelkast. Zo kan de havermout zijn werk doen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak 6 hamburgers van het mengsel. Bak in 5 minuten goudbruin in een koekenpan. Schuif vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm 10 minuten.
  • Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en de komkommer in schijfjes.
  • Besmeer de bollen met een beetje mayonaise. Leg de pompoen zoete aardappel burger erop met 2 plakjes geitenkaas en schijfjes komkommer.

Linda's tips

  • Tip: de absolute hamburger koniging is Maura van Yellow Lemon Tree blog met haar Epic Burger Project. Alle foto's zien er fantastisch uit en je wilt ze allemaal direct opeten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl