Schil en snijd de pompoen en zoete aardappel in stukken. Gebruik voor de pompoen eventueel blokjes uit de diepvries. Vul een pan met water en kook hierin de zoete aardappel en pompoen in zo'n 10 minuten gaar.
Stamp grof met een stamppot stamper. Voeg de gember, ei, pompoenpitten, havermout en zout en peper toe. Meng goed door elkaar en zet een half uur in de koelkast. Zo kan de havermout zijn werk doen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak 6 hamburgers van het mengsel. Bak in 5 minuten goudbruin in een koekenpan. Schuif vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm 10 minuten.
Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en de komkommer in schijfjes.
Besmeer de bollen met een beetje mayonaise. Leg de pompoen zoete aardappel burger erop met 2 plakjes geitenkaas en schijfjes komkommer.