Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram basmati rijst
  • 1 grote ui
  • 1 zakje Indian Korma curry van Asian Home Gourmet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 - 450 gram kipdijfilet
  • 200 ml water
  • 600 gram zoete aardappel
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 groot blik kikkererwten 310 gram
  • 4 eetlepels amandelschaafsel
  • verse koriander

Voor erbij

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de ui in stukjes. Verwarm een koekenpan met olie op middelhoog vuur en bak hierin de ui met de marinade 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de kip in stukjes en bak 3 minuten mee. Voeg het water toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes van 2 cm. Zet een ruime pan met water op het vuur en kook in 10 minuten gaar en giet af.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de pan met kip. Roer de zoete aardappel en kikkererwten er door en verwarm (zonder te koken) 2 minuten.
  • Serveer de kip korma curry met de gekookte rijst, amandelschaafsel en de verse koriander. Lekker voor erbij is naanbrood. Voor de kids is het altijd een feestje om te dippen met het brood in de saus.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl