Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 125 gram salami van een hele worst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 preien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 blikken tomaat
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 1 stronk broccoli 200 gram
  • snufje zout en peper

Optioneel

  • 1 gedroogd chilipepertje
  • groene salade en Parmezaans kaas

Zo maak je het

  • Snijd de salami in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Kneus het venkelzaad in de vijzel. Snij de prei in dunne ringetjes.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de salami toe en zet 3 minuten op een laag vuur tot de salami krokant is. Giet eventueel wat vet af, dat uit de salami is gelopen. Voeg dan de knoflook en het venkelzaad toe en optioneel een fijn gesneden chilipepertje en bak 1 minuut mee. Zet het vuur hoger en roer de gesneden prei door de pan. Plaatst de deksel erop en stoof 5 minuten. Voeg de blikken tomaat erbij en laat 20 minuten pruttelen. Heb je hier geen tijd voor, laat dit dan achterwege.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Voeg de broccoli 5 minuten voordat de pasta gaar is bij de pan. Natuurlijk kun je de groente koken in een 3e pan. Alleen vind ik dit een stuk efficiënter.
  • Giet de pasta met de broccoli af en roer de tomatensaus erdoor. Serveer er Parmezaanse kaas en een groene salade bij de spaghetti salami.

Linda's tips

  • Tip: gooi de stronk van de broccoli niet weg. Maak hiermee een eenvoudige broccolisoep voor een extra groentemomentje.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl