Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 rijpe avocado
  • 1 kleine appeltje
  • 3 eetlepels kwark
  • 2 eetlepels mayonaise*
  • 2 theelepels kerrie poeder
  • snufje peper en zout

Voor erbij

  • crackers brood of toast

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilet in stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil een klein appeltje en rasp dit.
  • Maak een dressing van de kwark, mayonaise en kerrie poeder. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Hussel nu alle ingrediënten door elkaar.
  • Gebruik direct of bewaar tot gebruik afgedekt met een rauwe ui in de koelkast!

Linda's tips

  • *nog even een tip voor mayonaise. Zoals jullie weten ben ik geen light gebruikster. Voor mayonaise maak ik een uitzondering, zodra het wordt verwerkt. Door mijn Weight Watchers periode van vorig jaar, ben ik erachter gekomen dat Calvé Licht & Romig (non-spon) weinig calorieën bevat en prima van smaak is in een salade. Zodra er frietjes op tafel komen en de mayo smaak goed proefbaar is, blijft de light mayo in de koelkast en kies ik voor Zaanse mayo of Hellman's.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl