Doe de uitgelekte zalm in een kom. Voeg de lente ui, mayonaise, mosterd, peterselie en kappertjes toe.
Rasp de schil van de halve citroen en pers uit. Voeg een halve eetlepel sap en een halve theelepel rasp toe aan de zalmsalade.
Laat de smaken bij voorkeur een half uur intrekken.
Linda's tips
Voor in de zalmsalade kun je nog allerlei variaties bedenken. Vervang de mayonaise door Griekse yoghurt of roomkaas. Persoonlijk houd ik van een lente uitje, maar rode ui voor iets meer pit kan ook. Heb je geen peterselie in huis, dan kun je ook dille of bieslook gebruiken. In plaats van kappertjes kun je ook 1 eetlepel augurken toevoegen.
Ook lekker is een gekookt eitje (voeg dan meer mayonaise toe) of een stengel bleekselderij toevoegen. Voor extra pit in de zalmsalade zijn een paar druppels tabasco of een hete pepersaus een goed idee.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl