Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepels gemberpoeder of 2 theelepels vers geraspt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma geelwortel
  • 1/2 theelepel kaneel of 1 kaneelpijpje
  • snufje cayennepeper / chilipoeder
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • snufje zeezout
  • 250 ml water
  • 200 gram volkoren couscous
  • 300 - 400 gram witvisfilet vriezer
  • 1 groot blik kikkererwten
  • 1 eetlepel honing

Optioneel

  • geroosterd amandelschaafsel en verse koriander

Zo maak je het

  • Snijd de ui in stukjes. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de uien in 5 minuten glazig. Snijd ondertussen de knoflook. Voeg de knoflook na 5 minuten toe aan de pan, alsmede de gember, komijn, kurkuma en kaneelpijpje. Bak 2 minuten totdat alle geuren vrijkomen (zalig!).
  • Voeg het snufje cayenne peper, tomatenblokjes, snufje zout en 250 ml water toe en laat onder regelmatig roeren 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Bereid ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de vis in blokjes en laat 5 minuten mee pruttelen of totdat de vis gaar is.
  • Spoel de kikkererwten af. Voeg toe aan de pan met de honing en verwarm 3 minuten. Breng op smaak met een snufje zout en vers gemalen peper.
  • Serveer met de couscous. Lekker voor erbij is geroosterd amandelschaafsel, verse koriander en eventueel naanbrood om te dippen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl