Snijd de ui in stukjes. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de uien in 5 minuten glazig. Snijd ondertussen de knoflook. Voeg de knoflook na 5 minuten toe aan de pan, alsmede de gember, komijn, kurkuma en kaneelpijpje. Bak 2 minuten totdat alle geuren vrijkomen (zalig!).
Voeg het snufje cayenne peper, tomatenblokjes, snufje zout en 250 ml water toe en laat onder regelmatig roeren 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
Bereid ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de vis in blokjes en laat 5 minuten mee pruttelen of totdat de vis gaar is.
Spoel de kikkererwten af. Voeg toe aan de pan met de honing en verwarm 3 minuten. Breng op smaak met een snufje zout en vers gemalen peper.
Serveer met de couscous. Lekker voor erbij is geroosterd amandelschaafsel, verse koriander en eventueel naanbrood om te dippen.