Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 60 gram gerookte zalm +/- 2 plakken
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels kwark
  • 2 eetlepels verse bieslook of 2 theelepels gedroogd
  • paar druppeltjes citroensap
  • snufje zout en peper

Extra nodig

  • 4 kleine weckpotjes (Xenos)

Zo maak je het

  • Kook de eieren in 5-7 minuten hard. Laat schikken. Pel en snijd de eieren in blokjes. Laat even afkoelen.
  • Snijd de zalm in blokjes.
  • Maak een saus van de mayonaise, kwark, bieslook, citroensap en een snufje zout en peper. Proef en kijk of de saus voldoende op smaak is. Voeg gerust meer citroensap of zout en peper erdoor. Roer de eieren en zalm er voorzichtig door. Schep in de weckpotjes.

Linda's tips

  • Tip: je kunt de eiersalade met zalm de dag ervoor bereiden en bewaren in de koelkast.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl