Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 300 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • snufje vers gemalen peper en zout naar smaak
  • 6 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 2 eieren
  • 50 gram verse Parmezaanse kaas
  • 2 kropjes romaine sla
  • portie croutons naar smaak

Dressing

  • 20 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1/4 theelepel Worcestersaus
  • 1 teentje geraspte knoflook
  • snufje vers gemalen peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de kip plat met een deegroller of een koekenpan. Meng de olijfolie met de knoflookpoeder, zout en peper. Smeer de kip in met de marinade. Leg de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg de plakjes bacon/spek ernaast. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven. Let op: na 10 minuten is de bacon/spek waarschijnlijk al gebakken. Haal de bacon dan uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Zet de bakplaat met de kip nog even terug.
  • Kook de eieren hard in 6-8 minuten.
  • Snijd met een kaasschaaf plakjes van de Parmezaanse kaas. Snijd de romaine sla in grove stukken.
  • Maak de dressing met de kaas, mayo, Griekse yoghurt, Worcestersaus, knoflook, zout en peper.
  • Snijd de kip in blokjes. Snijd de bacon in stukjes en de eieren in plakjes.
  • Meng de pasta met de kip, bacon, Parmezaanse kaas en sla. Meng de dressing erdoor en strooi de croutons erover.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl