Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 8 speculaasjes
  • 30 gram roomboter
  • 100 gram aardbeien + extra voor decoratie
  • 100 gram volle kwark
  • 1 gelatine blaadje

Optioneel

  • blauwe bessen

Extra nodig

  • kleine amuse glaasjes (Xenos of Action)

Zo maak je het

  • Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Of doe ze in een stevige zak en stamp ze fijn met een deegroller. Verwarm de roomboter in een steelpannetje en voeg 3/4 van de koekkruimels toe. Meng goed door elkaar en verdeel over de 4 glaasjes. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Week het blaadje gelatine 5 minuten in koud water. Knijp goed uit. Verwarm (niet koken) 1 eetlepel water (niet meer) en laat het blaadje hierin oplossen. Haal direct van het vuur en laat even afkoelen.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukken en meng met de kwark. Wil je liever een roze laag kwark, dan moet je aardbeien van de voren even pureren. Voeg de gelatine toe aan de aardbeienkwark en verdeel over de glaasjes. Laat een paar uur opstuiven in de koelkast.
  • Verdeel het restant van de speculaaskruim over de kwarktaart en decoreer met een plakje aardbeien of blauwe bessen.

Linda's tips

  • Tip: je kunt ook kiezen voor kant en klare aardbeien kwark en alleen extra fruit kopen om te decoreren. Naast speculaasjes kun je natuurlijk allerlei andere soorten koek kiezen.
  • Tip: heb je echt geen glaasjes kunnen vinden, dan zouden cupcake vormen ook moeten werken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl