Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, Kerst recepten, oven
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram beenham naturel
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel bruine suiker

Zo maak je het

  • Laat de beenham minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Kruid de beenham met peper en zout naar smaak.
  • Bak de beenham om en om bruin in een koekenpan met olie. Haal de beenham uit de pan en plaats in een ovenschaal. Gebruik dezelfde pan en verwarm de honing, mosterd en bruine suiker in het braadvocht, totdat de suiker is gesmolten. Giet de marinade over de beenham en plaats de ovenschaal in de oven. Braad de beenham in ongeveer 45 minuten gaar. Bedruip de beenham elke 15 minuten met de honing mosterd marinade voor extra smaak.
  • Omwikkel de beenham losjes met aluminium en laat 5 minuten rusten. Giet de overgebleven marinade / braadvocht in een kommetje. Serveer de beenham in plakken gesneden met optioneel de marinade erover met gekarameliseerde wortelen en aardappel kroketjes of pommes duches.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl