Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 8 vellen filodeeg Duca ontdooid
  • 300 gram zalmfilet zonder vel
  • 2 flinke eetlepels pesto
  • snufje zout en peper naar smaak
  • 150 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel vers gesneden kruiden basilicum, bieslook of peterselie
  • extra nodig: ovenschaaltjes van 10 cm doorsnede Xenos

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de zalmfilet in blokjes van 1,5 bij 1,5 en doe in een kom. Voeg de pesto en een snufje zout en peper toe. Hussel goed door elkaar.
  • Vet de ovenschaaltjes in. Leg een vel filodeeg op het aanrecht en smeer in met olijfolie. Pak het tweede vel filodeeg en smeer dit ook voorzichtig in met olijfolie en leg op een kwart slag gedraaid op het andere vel, zodat je een ster vorm krijgt. Leg vervolgens voorzichtig over het schaaltje en duw het deeg in het bakje. Herhaal bovenstaand bij de andere 3 bakjes.
  • Verdeel de zalm over de schaaltjes. Klopt de slagroom met de eieren, Parmezaanse kaas en kruiden tot een egale massa. Verdeel het mengsel over de 4 schaaltjes. Zet 20-25 minuten in de oven.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor kerst: zet de zalm gesneden en gekruid met pesto gekoeld klaar. Maak maximaal 4 uur van te voren het slagroom ei-mengsel klaar. Ter plekke bereid je het filodeeg en vult de ovenschaaltjes met de zalm en room en gaart dit in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl