Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 glazen

Ingrediënten

  • 100 gram verse cranberries
  • 100 ml water
  • 50 gram suiker
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 fles prosecco

Zo maak je het

  • Voeg de cranberries, water en suiker toe aan een steelpannetjes. Breng voorzichtig aan de kook. Laat de cranberries nog 5 minuten koken, nadat ze opengebarsten zijn. Zeef de cranberry compote en vang de siroop op. Druk de compote goed aan, zodat je zoveel mogelijk siroop krijgt. Bewaar in een gesteriliseerd jampotje. Laat het volledig afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik. De overgebleven compote is lekker door de yoghurt, havermout of bij een stukje kip.
  • Gebruik een lange lepel (of trechter) om voorzichtig in elk glas een eetlepel cranberrie siroop toe te voegen. De siroop is door het koelen dikker geworden, schep het voorzichtig in het glas.
  • Open de fles, houdt het glas scheef en schenk voorzichtig de prosecco erin. Je wilt namelijk dat de cranberrie siroop op de bodem blijft. Decoreer met een takje rozemarijn.
  • Bekijk hier nog meer lekkere ideeën voor het kerstdiner.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl