Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Dessert
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, Kerst recepten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 8 Bastogne Duo koeken
  • 40 gram pecannoten
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 40 ml amaretto
  • 2 eetlepels suiker

Decoratie

  • spikkels & granaatappel pitten

Extra nodig

  • 1 Spuitzak (of diepvrieszak)
  • 4 Glazen (wekpotjes)

Zo maak je het

  • Maal de Bastogne koeken met de noten fijn in de hakmolen van de staafmixer.
  • Smelt de boter op laag vuur en voeg de koekkruimels toe. Roer goed door elkaar. Verdeel over de 4 glaasjes. Zet weg in de koelkast.
  • Meng de roomkaas, Griekse yoghurt, amaretto en suiker met elkaar. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit in de glazen.
  • Decoreer met fruit en versiering naar keuze. Ik heb gekozen voor gouden spikkels (dr. Oetker) en granaatappel pitten.
  • Kijk hier voor nog meer lekkere ideeën voor het kerstdiner.

Linda's tips

  • Tip: voor kinderen laat je de amaretto achterwege en kun je een koffie siroop (Monin) gebruiken zoals vanille of caramel.
  • Voorbereiding voor kerst: vul de glaasjes met de bodem en vul de spuitzak met het mengsel. Ter plekke vul je de glaasjes met het mengsel en maak het af met toppings naar keuze.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl