Verwarm de oven op 190 graden.
Haal de kip alvast uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Wrijf de kruiden fijn met de vijzel. Bewaar de helft van de kruiden in een potje voor een volgende keer.
Sluit de buik van de kip af met een halve citroen. Niet over nadenken, gewoon even doen. De citroen geeft een lekker smaakje af en zorgt bovendien dat het vlees mals blijft. Bind de poten van de kip weer vast.
Wrijf de kip in met wat olijfolie en de kruiden.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de kip erin.
Schuif in het midden van de oven en bak goudbruin in 1,5 uur. Zet na 30 minuten de temperatuur terug naar 170 graden.
Haal de kip na 1,5 uur uit de oven, dek af met aluminium folie en laat nog 10 minuten rusten. Ook dit komt de smaak ten goede.
Serveer de kip met de gevulde courgette met couscous.