Je kunt het gerecht op 2 manieren maken op het fornuis of in de oven. Kies je voor de oven, laat deze voorverwarmen op 150 graden.
Snijd de uien en knoflook fijn. Verwarm een pan met dikke bodem met de olijfolie en bak de ui en knoflook op een zacht vuurtje glazig.
Snijd ondertussen de paprika's in blokjes. Voeg toe aan de pan met het fijngehakte chilipepertje, komijn en snuf chilipeper. Bak een minuut of 3.
Voeg het gehakt toe en laat al roerend bruinbakken. Maal de zongedroogde tomaatjes fijn met de hakmolen van de staafmixer of snijd heel fijn met een mes tot een pasta. Voeg de tomatenpasta, 2 blikken tomaten en passata toe aan de saus. Breek het kaneelstokje in tweeën en doe bij de saus. Plaats de deksel op de pan. Zet de pan in de oven voor 1,5 uur of laat zachtjes pruttelen op het vuur. Spoel de kidney bonen af en voeg 30 minuten voor einde van de kooktijd toe.
Linda's tips
Tip: de saus is nog lekkerder als je deze een dag van te voren maakt.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl