Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Makkelijke pasta recepten, Makkelijke recepten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 3 grote rode paprika's
  • roomboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 200 ml volle melk
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 0,25 theelepel chilipeper
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • peper naar smaak
  • zeezout naar smaak
  • 500 gram verse pappardelle (of andere pasta naar smaak)

Zo maak je het

  • Zet de grill op de hoogste stand. Leg de rode paprika's door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Wacht tot de paprika (enigszins) zwart worden in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika's in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kun je de paprika makkelijk ontvellen.
  • Verwarm een koekenpan en bak de uien en knoflook met de roomboter op middelhoog vuur goudbruin. Voeg het mengsel met de ontvelde paprika toe aan de hakmolen van een staafmixer of keukenmachine en maal tot een egale massa.
  • Giet de paprikasaus terug in de koekenpan. Voeg de melk, kaas, chilipeper, peterselie en peper en zout naar smaak toe. Verwarm op lage temperatuur en roer totdat de kaas is gesmolten.
  • Kook ondertussen de verse pasta in een andere pan volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Serveer met een groene salade en extra Parmezaanse kaas.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl