Trefwoord Makkelijke pasta recepten, Makkelijke recepten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
3grote rode paprika's
roomboter
2uien, gesnipperd
3teentjesknoflook, fijn gehakt
200mlvolle melk
75gramgeraspte Parmezaanse kaas
0,25theelepelchilipeper
1theelepelgedroogde peterselie
peper naar smaak
zeezout naar smaak
500gramverse pappardelle (of andere pasta naar smaak)
Zo maak je het
Zet de grill op de hoogste stand. Leg de rode paprika's door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Wacht tot de paprika (enigszins) zwart worden in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika's in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kun je de paprika makkelijk ontvellen.
Verwarm een koekenpan en bak de uien en knoflook met de roomboter op middelhoog vuur goudbruin. Voeg het mengsel met de ontvelde paprika toe aan de hakmolen van een staafmixer of keukenmachine en maal tot een egale massa.
Giet de paprikasaus terug in de koekenpan. Voeg de melk, kaas, chilipeper, peterselie en peper en zout naar smaak toe. Verwarm op lage temperatuur en roer totdat de kaas is gesmolten.
Kook ondertussen de verse pasta in een andere pan volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Serveer met een groene salade en extra Parmezaanse kaas.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl