Meng het gehakt, paneermeel, ei, ketjap en peper en zout. Kneed goed door elkaar en zet het gehakt het liefst 30 minuten weg in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken. Maak balletjes van gelijke grootte (+/- 50 gram).
Verwarm een koekenpan met olijfolie of een klontje boter naar smaak. Bak de balletjes op middelhoog vuur rondom goudbruin. Laat de balletjes in 15-20 minuten op laag vuur garen. Keer regelmatig.
Neem de zak met vers gesneden hutspotgroente. Scheid de ui zoveel mogelijk van de winterpeen. Het maakt niet als er kleine stukjes ui bij de winterpeen zit of andersom.
Kook de aardappelen met de winterpeen en een snufje zout 20 minuten in een ruime pan.
Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de ui op middelhoog vuur glazig. Voeg ketjap toe en laat 15 minuten zachtjes bakken.
Giet de aardappel en winterpeen af. Uit de aardappel en peen kan veel vocht komen. Zet kort op het vuur en laat droogstomen. Verwarm de boter en de melk, voeg toe aan de pan en stamp tot een puree.
Schep de gekarameliseerde ui door de stamppot en serveer met de balletjes gehakt.