Kook 500 ml water, los het kippenbouillonblokje op en leg de kipfilet erin en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken. Trek met 2 vorken uit elkaar of snijd fijn. Voor een vegetarische foe yong hai laat je de kip achterwege. Dit maakt het gerecht direct nog sneller.
Verwarm een hapjespan met zonnebloemolie en bak de knoflook, ui en gember totdat de ui glazig is. Voeg de wok groenten toe en bak 5 minuten. Roer de kip erdoor.
Klop ondertussen de eieren los met een garde of een staafmixer. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Voeg het eimengsel toe aan de groente met kip. Sluit af met de deksel en laat de groente omelet garen. Je kunt de omelet ook na 5 minuten keren. Het is geen probleem als de omelet breekt.
Verwarm ondertussen alle ingrediënten voor de foe yong hai saus.
Serveer de omelet met rijst en saus naar smaak. Lekker met kroepoek en gebakken uitjes.