80gramextra pure chocola(ga voor suikervrije chocola als je nog gezonder wil)
50grampinda’s
Extra nodig
cocktailprikkers
Zo maak je het
Meng de dadels en de pindakaas in een keukenmachine totdat zich een bal heeft gevormd. Leg de bal op een bord of een stuk bakpapier en leg hem een kwartier in de vriezer. Hierdoor kun je er later makkelijker kleinere balletjes van rollen.
Na het kwartier rol je er met je handen 9 balletjes van. Stop een cocktailprikker in elke bal, leg de snicker balletjes op bakpapier. Leg ze nogmaals voor een kwartier in de vriezer.
In de tussentijd kun je de chocola au bain-marie smelten en de pinda’s verkruimelen.
Rol elke bal door de donkere chocola totdat hij helemaal bedekt is (dit gaat erg makkelijk door de cocktailprikker). Rol hem daarna door de verkruimelde pinda’s. Je kunt de snickers balletjes in de koelkast bewaren totdat je ze op eet.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl