Ga terug

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 300 gram gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram taugé

Saté saus

  • 4 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 tl sambal
  • 200 ml kokosmelk

Voor erbij

  • kroepoek
  • gebakken uitjes

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de instructie.
  • Kook de sperziebonen in 5-7 minuten gaar.
  • Bak ondertussen het gehakt in een droge koekenpan goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten.
  • Roer de pindakaas, ketjap manis, sambal en kokosmelk door het gehaktmengsel en meng goed door elkaar. Voeg de sperziebonen en taugé toe en laat kort binden tot een saus. Proef of je meer ketjap, pindakaas of sambal wilt toevoegen of voeg nog meer smaakmakers toe, zie Linda's tips.
  • Serveer de gehaktschotel met rijst, kroepoek en gebakken uitjes.

Linda's tips

  • Vervang de sambal eens door zoete chilisaus of voeg eens een scheutje sojasaus toe.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl