Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang voorgerechten
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 25 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 100 gram zuivelspread naturel
  • 1/2 halve biologische citroen, geraspt
  • 3 gram vers gehakte dille + meer voor decoratie
  • snufje vers gemalen peper naar smaak
  • snuf vers gemalen zout naar smaak
  • 1/2 rode ui, dunne ringetjes
  • 2 theelepels kappertjes, afgedroogd
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad

Extra nodig

  • 1 diepvrieszakje / spuitzak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snijd elk plakje doormidden, verwijder het plastic en leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ontdooien. Kluts een eitje en smeer alle stukjes in met het ei. Prik de helft van de bladerdeeg plakjes in met een vork. Dit wordt het dakje van de tompouce. Strooi het sesamzaad erover. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 13 minuten goudbruin en laat iets afkoelen.
  • Meng de zuivelspread, citroenrasp en gehakte dille met een snufje peper en zout naar smaak. Neem een spuitzak met spuitmondje erin en doe deze in een maatbeker zodat de zak goed open blijft staan. Schep het mengsel erin, draai dicht en knip het puntje eraf. In de tips staat een alternatief voor de spuitzak methode met een diepvrieszakje.
  • Pak de bodems van de hartige tompouce (zonder het sesamzaad). Spuit het roomkaas mengsel erop. Verdeel de Wilde Zalm uit Alaska erover. Maak af met een paar ringetjes ui, een paar kappertjes en dille. Dek af met het dakje van de tompouce.
  • Decoreer elke bordje met een paar kappertjes, dille en een toefje roomkaas.

Linda's tips

  • Mocht je geen spuitzak hebben, gebruik dan een diepvrieszakje. Doe zuivelspread in een diepvrieszakje. Duw de inhoud van het zakje naar één van de punten toe en maak het met een draaiende beweging dicht. Zorg ervoor dat alle lucht uit het zakje geperst wordt, want achtergebleven luchtbellen gaan “sputteren” tijdens het spuiten. Knip een klein hoekje uit. 

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl