Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 2 porties

Ingrediënten

  • 500 gram voorgekookte bieten (krimp)
  • 100 gram spinazie
  • 1 rijpe conference peer
  • 100 gram zachte geitenkaas*
  • 30 gram walnoten
  • citroensap (tegen het eventueel verkleuren van de peer)

Dressing

  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • klein theelepeltje mosterd
  • flinke theelepel honing

Zo maak je het

  • Snijd de rode bieten in blokjes.
  • Hak de spinazie grof.
  • Snijd de peer doormidden, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verkruimel de geitenkaas met je handen. Besprenkel de peer eventueel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Hak de walnoten grof.
  • Maak een dressing van de olijfolie, mosterd en honing. Proef of de dressing goed op smaak is en voeg eventueel nog een beetje mosterd of honing toe.
  • Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen.
  • Leg de gesneden bieten aan één zijde, vervolgens de spinazie en peer. Verdeel de geitenkaas en walnoten erover. (liever niet op de bieten, want dan wordt de geitenkaas rood en de walnoten zacht)
  • Doe de dressing in twee kleine potjes en zet deze bij de lunchsalade.
  • Sluit de bakken af en zet de bietensalade in de koelkast. Je kunt de voorbereide lunch twee dagen bewaren in de koelkast. Pas tijdens de lunch hussel je alle ingrediënten en dressing door elkaar, zodat de salade lekker vers blijft.

Linda's tips

  • Tip: maak van het restant van de spinazie een goedgevulde omelet voor de lunch.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl