Haal het kreeftenvlees uit de staart, scharen en kleine pootjes. Snijd het kreeftenvlees klein. Houd een beetje kreeftenvlees achter voor de garnering.
Verwarm boter in een pan met een dikke bodem. Voeg het kreeftenvlees, sjalot, knoflook toe en bak zachtjes totdat de ui glazig is.
Voeg de bloem toe en bak het geheel goudbruin. Bak vervolgens de tomatenpuree en gerookte paprikapoeder 2 minuten. Roer de visfond erdoor en laat zachtjes pruttelen totdat de soep dik wordt.
Roer de slagroom erdoor (de soep mag niet koken) en breng op smaak met zout en peper. Indien gewenst kun je de soep pureren. Persoonlijk houd ik van soep met een bite.
Serveer in champagne coupes of ander feestelijk servies. Strooi een beetje kreeftenvlees en gesneden platte peterselie (of bieslook) erover.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl