Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 stuks

Ingrediënten

  • 1 flinke zoete aardappel (200 gram gekookt)
  • 1 ei
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 100 gram speltbloem (of bloem naar keuze)
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje nootmuskaat & gember
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille poeder
  • olijfolie of kokosolie

Optioneel

  • 1 appel

Pecannoten pasta

  • 200 gram ongezouten pecannoten
  • optioneel: 1 eetlepel ahornsiroop & snufje kaneel en zout

Zo maak je het

Stappen om de zoete aardappel wafels te maken.

  • Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook 7-9 minuten. Giet af en stamp fijn.
  • Meng in een kom de natte ingrediënten: zoete aardappel, ei, amandelmelk, ahornsiroop.
  • Meng alle droge ingredienten in andere kom: bloem, kaneel, nootmuskaat, gember, bakpoeder en vanillepoeder.
  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar en roer snel door elkaar.
  • Verwarm het wafelapparaat. Smeer de ijzers in met olijfolie en bak in een paar minuten bruin en gaar. Serveer met de appel en de pecannoten pasta.

Stappen om de pecannoten pasta te maken.

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Spreid de noten uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 10 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen en maal tot een pasta in de keukenmachine. Voeg eventueel nog een eetlepel ahornsiroop en een snufje kaneel en zout toe. Bewaar in een schoon glaasje potje in de koelkast.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl