Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 340 gram Barilla Penne Rigate
  • 25 gram zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram kabeljauw filet
  • 60 gram zwarte olijven (zonder pit)
  • handvol bladpeterselie
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • snufje zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Breng een ruime pan met 3,5 liter water aan de kook. Voeg het zout en de pasta pas toe als het water kookt. Kook de Penne Rigate in 11 minuten al dente (beetgaar).
  • Snijd ondertussen de ui in stukjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur met de olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook.
  • Snijd de kabeljauw in blokjes, de zwarte olijven in ringetjes en de hak de bladpeterselie fijn.
  • Voeg de vis toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg vervolgens de olijven en de helft van de bladpeterselie toe. Maak het blik tomatenblokjes open en voeg deze toe. Laat even pruttelen. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  • Giet de pasta af. Voeg de Penne Rigate toe aan de saus. Roer de rest van de bladpeterselie erdoor.
  • Serveer de pasta op voorverwarmde borden.

Linda's tips

  • Tip: de Italiaanse keuken staat bekend om zijn eenvoudige en smaakvolle gerechten met een klein aantal ingrediënten. Kijk voor meer recepten en achtergrondinformatie over de verschillende pastavormen op de site van Barilla.
  • Tip: liefhebbers van pittig kunnen een gedroogd pepertje toevoegen bij stap 4.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl